Nyheter

En fantastisk helg i Askersund!!

2016-08-15 16:19

Som jag skrivit i tidigare inlägg och som många redan vet så har jag en längre tid känt att den där känslan som gör att utställning är så roligt varit som bortblåst. Jag har kommit till utställningarna med helt fel inställning och bara velat få det överstökat. Mina känslor och mitt mående smittar ju av sig på hundarna som inte heller tyckt det varit roligt  Men på utställningen i Ransäter kom den tillbaka lite och nu när vi var i Askersund känns det roligt att ställa igen. Så med en helt annan känsla i kroppen körde vi in på parkeringen vid Solberga IP i Askersund på lördag morgon. Och trots att vi hade MASSOR med packning och burar och att luften dessutom gick ur hjulen på burvagnen så allt var jätte tungt att dra så höll den goa känslan i sig! Och detta kan man ju lugnt säga att hundarna kände av! Dom var lyckliga i ringen och jag fick höra av domaren efter varje dömd hund att det var en fantastisk glädje och samspel melan mig och hundarna  så himla roligt att höra och även att känna att vi börjar komma tillbaka till vårat gammla glada VI!

På lördagen var det Örebroläns Kennelklubb internationella utställning och domaren för dagen var Anne Chatrine Edoff. Valparna dömdes av Johan Andersson i en annan ring då det var många anmälda i rasen. Det var 43 anmälda i rasen.

Så först ut var lilla Elsa i valpklass. Hon vart ju krämd av en stor hund i sunne några veckor tidigare och har tyckt att det varit lite läskigt sedan dess, så vi jobbar på att få tillbaka hennes glada, pigga, tuffa jag igen. Hon tyckte att alla stora leonberger runt ringen såg lite äskiga ut så hon var väll inte sådär jätte lycklig denna dag men det är ju ändå bra träning! Hon slutade som 3:a i klassen med HP

 Askersund kk och ssrk 178

"Elsa"

Springdust´s Dazzling Diana

Sedan blev det lite lugnt eftersom det dömdes annan ras innan Diezel skulle in i Championklassen. Diezel kändes så pigg och glad och han dansade in på en 2:a placering i klassen med CK och sedan en 3:a placering i bästa hane!

Askersund kk och ssrk 179

"Diezel"

C.I.E NORD UCH SE VCH Springdust´s About-Rhythm

Askersund kk och ssrk 181

Så var det dags för energiknippet Korall. Underbara hund vilken energi, vilja och glädje det är i henne  Hon gick första gången i unghundsklass och vann klassen med CK med motivationen "det är löjligt vilken fantastisk tik du har" Jag kan säga att jag blev nästan gråtfärdig och fick gåshud över hela kroppen.

 Askersund kk och ssrk 180

Så var det dags för Alice i Championklass. Även där fick jag beröm för min fina tik och mitt självförtroendet som varit i botten bara växte under dagen  Alice ville inte vara sämre än Korall så hon travade in på en 1:a plats i championklassen med CK!! Så himla glad jag blev!

Askersund kk och ssrk 176

"Alice"

SEU(u)CH SE VCH Springdust´s Awesome-Angel

I bästa tik fick mamma ta Alice som brukar tycka det är ok att gå med henne så tog jag Korall som är lite knepigare med det där att matte går med en annan hund. Alice tyckte tyvärr att även hon skulle vara med matte och visade sig inte fullt så bra men hamnade ändå på en fin 4:e plats  i bästa tik och energiknippet Korall showade in på en ärorik 1:a plats!! Bästa tik med sitt andra CERT och sitt första CACIB!!! Så himla glad jag blev. Båda tikarna placerade i bästa tik och både Certet och Cacibet!

20160813_164453

"Korall"

Springdust´s Belive In Me

Bästa tik CERT CACIB

 Askersund kk och ssrk 182

BIM Springdust´s Belive In Me BIR CH Barecho Play Now Pay Later

I BIR BIM gick Korall mot fina Paco. Korall blev BIM och Paco BIR. Det var väldigt lätt att köra hemåt sedan kan jag säga. Och trots att jag under springandet mellan tält och ring och byte av hundar förstörde en muskel i skuldran som brann bra och gjorde svinont så var jag lycklig  ingenting fick min goa känsla att försvinna denna dag

 

Efter en välbehövlig natts sömn var det dags igen, packa in hundarna och hämta mamma sen iväg till Askersund igen för ännu en dag i vänstervarv. Men denna gång hade vi inte så mycket att dra på eftersom vi lämnade mycket på utställningsplatsen dagen innan. Denna dag var det SSRK Bergslagen nationella utställning. Domare för dagen var Andrew Burt, 50 st anmälda hundar i rasen. Många tyckte nog att dommaren dömde konstigt men jag tyckte det var lite roligt. Han hade mycket roligheter för sig i ringen som man inte är van vid här i Sverige. Jag har då aldrig varit med om det i alla fall. Vi skulle ställa som vanligt, framåt in mot ringen och även fritt brevid varandra. Riktigt skojigt med lite annorlunda i ringen

Denna dag var inte Korall med utan fick vara hemma och vila. Istället hade jag äran att få visa Beda och Moltas från C-kullen.

Först ut i ringen var Elsa i valpklass 2. Hon var betydligt gladare och piggare och travade på fint med viftande svans. Hon skötte sig såpas bra att hon vann klassen med HP! Hon mötte sedan vinnande hanen i valpklass 2 i BIR/BIM och fick då se sig slagen av fina hanen Happy Joyrides Born To Be Alive. Elsa slutade som BIM. ett riktigt upplyft från dagen innan

Askersund kk och ssrk 165

BIM Valp-2

"Elsa"

Springdust´s Dazzling Diana

Så var det dags för Moltas (Springdust´s Can´t Get Enough) i juniorklass hanar. Det är första gången i officiell klass för Moltas som ställts någon enstaka gång som valp tidigare. Han skötte sig väldigt bra i rörelse men hade lite svårt att stå still nån längre stund eftersom allt utanför ringen var mer lockande. Men domaren va bra och kunde se det han ville ändå. Moltas fick VG pga sin orutin men blev ändå på en hedrande 2:a plats  Jätte kul och tack för att jag fick visa honom!

FB_IMG_1470601107915

"Moltas"

Springdust´s Can´t Get Enough

Så var det dags för Diezel i Championklassen. Han var ännu piggare och gladare idag och gjorde till och med några busiga skutt i ringen  Domaren gillade honom skarpt! Han tittade upp på mig när han höll Diezels huvud i händerna och sa " Beautiful, just beautiful! " och där hade Therese ståpäls och gråtvarning igen  Diezel vann klassen med CK och blev sedan även Bästa hane  Woho vilken lycka!!

Askersund kk och ssrk 174

"Diezel"

C.I.E NORD UCH SE VCH Springdust´s About-Rhythm

Så var det dags för fina Beda (Springdust´s Connected To You) i juniorklass tikar, även för Beda var det första officiella utställningen. Hon skötte sig så fint och rörde sig som en liten primadonna  Exellent och en 2:aplats i klassen blev det! Tack så mycket för att jag fick visa henne!

Askersund kk och ssrk 177

"Beda"

Springdust´s Connected To You

Och så var det dags för Alice i Championklass. Hon var inte lika pigg idag som dom andra var utan genade väldigt och tog innerspår när vi sprang. Stå stilla var heller inte roligt idag. men hon gjorde sitt bästa och slutade som 2:a i klassen med CK och sedan som 4:a bästa tik

Askersund kk och ssrk 155

"Alice"

SEU(u)CH SE VCH Springdust´s Awesome-Angel

Diezel fortsatte sedan att göra matte stolt och showade in som BIR!! Så himla glad jag blev! Vilken fantastisk helg det varit! Och vilka fantastiska glada människor jag träffat runt ringarna båda dagarna!

Askersund kk och ssrk 153

BIR CH Springdust´s About-Rhythm

BIM CH Linmoor Extra Zatisfaction

Historik

«augusti 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012