Nyheter

Ulriksdal och Open Show

2016-05-23 18:08

Helgen har gått i hundens tecken, lördag var vi i Stockholm och ställde på SSRKs utställning i Ullriksdals slottspark och på söndag var det dags för Springermellans Open Show!

På fredag em åkte jag och mamma till stockholm med Diezel, Alice och Korall för att ställa dom på SSRK Ulriksdal på lördag. Eftersom jag hade jobbat natten så kände vi att jag skulle få mer sömn innan utställningen om vi övernattade än att vi skulle behöva åka kl 03,30 så vi tog in på hotell och bara tog det lugnt.

Ulriksdal är fantastiskt fint att ställa på! Så himla mysig slottspark och vädergudarna var på vår sida denna dag så lagomt varmt och lite solglimtar bjöd dom på.

Först ut var Diezel i Championklass. Han har fölle ur lite på senaste tiden med löptikar mm hemma så han behövde muskla på sig lite så en 2:a plats i klassen men CK blev det

Ulriksdal och open show 387

Diezel

Ulriksdal och open show 362

Diezel on the move

 I bästa hane blev han 2:a bästa hane.

Ulriksdal och open show 139

Diezel

Så var det dags för Korall i Juniorklass. Hon är ju helt underbar den lilla galna tjejen. Helt tokig och busig utanför ringen men direkt vi går över snöret så vet hon vad som gäller! Hon skötte sig som vanligt fint och vann klassen med CK! Hon blev sedan placerad 4:a bästa tik med Recerv-cert.

Ulriksdal och open show 062

Korall

Ulriksdal och open show 048

Korall On the move

Så var det dags för Alice i Öppenklass. Hon har precis börjat löpa och är inte fin i pälsen men det viste jag ju inte när jag anmälde så hon fick vara med ändå. Hon placerade sig 3:a i klassen med CK.

Ulriksdal och open show 388

Alice on the move

Ulriksdal och open show 386

Alice

 

Så var det dags för Söndag och Open Show.

Det började inte bra för mig med att somna ifrån ALLT kvällen innan och vakna på morgonen och inse att telefonen laddat ur så jag inte hade någon väckning. Fort upp och packa, fixa iordning hundar och iväg (något sen) för att hjälpa till och få upp dommartält mm. Phu men allt blev ju ordnat i tid i alla fall.

Diezel blev 3:a i championklassen med HP.

Ulriksdal och open show 374

Ulriksdal och open show 379

Så var det dags för Korall i Juniorklass. Hon vann klassen med HP. Innan bästa tik var det mycket som hände med ambulanshelikopter, räddningstjänst och räddningsbåtar så någonting hade skrämt henne i ringen så hon va lite nojjig (hon som annars bara går som tåget med glad svans hade nu svansen mellan benen) så hon blev precis utanför placering. (hoppas nu detta inte är något som hänger i sig till nästa utställning utan att det är platsen hon förknippar det med)

Ulriksdal och open show 372

Sedan blev hon BIM Junior slagen av Diezels fina son Plura

Ulriksdal och open show 378

BIR junior Hollivera´s X-press Train

BIM junior Springdust´s Belive In Me

Sist ut var Alice som idag placerade sig 2:a i öppenklassen med HP

Ulriksdal och open show 371

Det har varit en trevlig hundhelg med massa goa hundmänniskor.

 


Vackrast i Värmland

2016-05-05 22:26

Vackrast i Värmland hålls varje år och är ett uppskattat arrangemang bland värmlands utställnings människor

Alla hundar oberoende av ras som blivit BIR eller BIM på officiell utställning föregående år får delta i Vackrast i Värmland så det är bara massor med snygga hundar där. Förra året var ett bra år för värmlands springrar för i år var det 4 st med och tävlade om Vackrast i Värmland! Platsen utställningen hålls på var Dogorama, en rymlig träningshall för hund med konstgräs och stor spegel.

Det är ett annorlunda upplägg på denna utställning jämfört med andra utställningar vi är vana vid. För det första möts olika raser mot varandra och för det andra möts man två och två Till endast två hundar återstår och en av dom blir då Vackrast i Värmland. Men innan allt började bjöd VKK på smörgåstårta och cider. Jätte gott var det och när alla var mätta och belåtna körde utställningen igång.

I år var det 25 anmälda som tävlade om vackrast i värmland och utöver det 8 st veteraner som tävlade om Vackraste veteranen. Vi hade med Diezel som idag var jätte taggad och kändes som när han var 2 år gammal. Han kändes glad och svansen gick när han sprang, han showade rejält vilket kändes fantastiskt eftersom han varit lite nere ett tag när det gäller att visa sig i ringen. Så bara detta var en jätte vinst för mig och jag kände mig lycklig i hela kroppen!

Första omgången gick Diezel ut som nr 10 och mötte en stor fin Pyreneerhund, Diezel showade på och vann den omgången och skulle tävla vidare i omgång två där alla vinnare ur omgång ett mötte varandra två och två. I nästa omgång mötte han en vacker Bayersk viltspårshund. Även denna omgång showade Diezel lyckligt till sig en vinst.

Vackrast i värmland 2015.

Nu skulle han in en tredje gång och möta en av vinnarna ur omgång två. Helt fantastiskt, jag hade inte förväntat mig att gå så långt eftersom det började lite rörigt och stressigt hemma och vi höll på att komma försent. Men in i omgång tre gick vi. Där mötte vi en fin Siberian husky hane, men även där vann en lyckligt travande Diezel  älskade nallen va skönt det kändes att ha den glada gamla Diezel tillbaka. Nu blev det ju väldigt spännande för nu gick det upp för mig att Diezel skulle bli antingen 1:a eller 2:a  Uh va pirrigt det blev!! Men in i Finalen gick vi och där mötte vi en snygg Weimaraner hane. Domaren hade svårt att välja för weimaranern hade varit hennes favorit hela tiden men nu showade Diesel till det så hon blev tvungen att ändra sig. Och där stog han nu min vackra Diezel som VACKRAST I VÄRMLAND 2015!!! Wow vilken skön känsla! Inte bara att han hade varit sådär fantastisk att ställa igen utan han VANN allt också

Vackrast i värmland 2015....

NORD UCH C.E.I SE VCH

Springdust´s About Rhythm

VACKRAST I VÄRMLAND 2015

Vackrast i värmland 2015..

Efteråt belönade vi oss med en skön promead längs klarälven. Så stilla och rofyllt och både jag och Diezel njöt i fulla drag.

Historik

«maj 2016»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012