Nyheter

Nu har valparna kommit

2016-01-31 12:13

Ja trötta och slitna är vi jag och Jojo, det var en långdragen valpning. Det började med att jag kom hem lördag morgon kl 07,00 från nattjobbet och möts i dörren av en glad men mycket flåsig Jojo, redan då visste jag att det skulle bli väldigt lite sömn för mig denna helgen. Jag tempade henne och tempen låg på 37,1 så medans vår dotter Mira tittade på tv så försökte jag och Jojo vila lite i soffan. Inte jätte lätt när Jojo flåsar mig i örat hela tiden och bäddar sönder min kudde så örngottet hänger i bitar men man får offra sig för den havande

Hon höll på hela lördagen att bädda, går runt rastlöst och flåsa och tempen låg stadigt runt 37,0. Hon fortsatte samma beteende under hela natten utan att valpningen ville dra igång. Suck nu va jag riktigt trött, jag hade ju inte sovit sedan kl 14,00 på fredag em  och de få korta stunder jag lyckades blunda natten mellan lördag och söndag kan man inte räkna som sömn!!

Kl 06,30 började det hända lite mer grejer, jag tempade henne igen och nu låg hon på 36,5. Jojo ville ut ofta för att kissa och sprang sedan direkt upp i soffan där vattnet gick kl 06,50 så det var bara att förflytta oss till valplådan där Jojo tyckte att även jag skulle vara så det va bara att ta med mig min trasiga kudde och mitt täcke och bädda ner mig i valplådan brevid Jojo. Vi låg där och myste, Jojo som alltid nära nära och gärna på min kudde. Kl 07,45 kom första krystvärken och kl 08,35 var första valpen född. Denna gång var jag lite bekväm eftersom jag blev ensam med valpningen då Daniel och barn skulle åka på Miras innebandymatch i Hagfors, så jag märkte varje valp alltefter dom kom med färgade snören löst runt hasen. Detta för att underlätta första dagarna att veta vem som är vem när jag väger mm och tills jag lärt mig teckningen . Denna gång får valparna sina namn här på kenneln efter karaktärer i filmer och banprogram som vår 3 åring gillar .

Första valpen var en liten brun/vit tan tik som vägde 328g. Hon föddes med rumpan först och va lite jobbig att få ut men väl ute var det en pigg och målmedveten liten krabat. Hon fick färgen lila och kommer heta Dora här hemma på kenneln.

lila tik (1)

Sen var det lång väntan innan näste valp tittade ut. Kl 10,25 kom nästa valp som också var en brun/vit tan tik. Honvägde 374g och kom också med rumpan först. Hon fick färgen rosa och får namnet Elsa

rosa tik (1)

Strax därefter kom tredje valpen som även den var en brun/vit tan tik. Hon föddes kl 10,35 och vägde 314g. Hon fick färgen cerise och kommer heta Ruby

cerise tik (1)

Kl 10,55 var det dags för nästa valp att titta ut, den vägde 320g och var även det en brun/vit tan tik. Hon fick färgen blå och kommer heta Wanda

blå tik (1)

Första hanen tittade ut kl 11,35. Han var brun/vit och vägde 326g. Han fick färgen grön och kommer heta Max

grön hane (1)

Kl 13,15 kom hane nr två. Han vägde 372g och är brun/vit tan färgad. Han fick färgen gul och kommer heta Blaze

gul hane (1)

Kl 14,40 tittade ännu en brun/vit Tan tik ut, hon vägde 378g. Hon va lite medtagen efter den långa förlossningen men repade sig fort och är nu lika pigg som sina syskon! Hon fick färgen turkos och kommer heta Hulda

turkos tik (1)

Nu är det äntligen färdigt och Jojo är en supermamma och är så noga med sina små

Nyfödda

Nu ska jag bara komma på vilka namn dom ska ha i stamtavlan också men det får jag återkomma med.. Nu ska den nyblivna mamman, hennes valpar och jag ta oss en välförtjänt vila.


Årets första utställning.....

2016-01-09 21:33

... gick av stapeln i Göteborg på My Dog 6 och 7 januari.

På Onsdagen efter nattjobb och träning packade jag bilen inväntade mamma och begav oss mot Göteborg för två dagar internationell utställning på Svenska mässan och My Dog. Med oss i bilen hade vi Diezel, Alice och Korall. Korall skulle gå sin sista utställning i valpklass på torsdagen och debutera i juniorklass på fredagen på sin 9 månaders dag. Lite trist för jag tycket om att ställa i valpklass, det är så avslappnat och glatt. Men samtidigt är det ju väldigt spännande nu när hon går över i officiell klass.

Vi skulle bo två nätter på Scandic Backadal, ett riktigt mysigt och hundvänligt hotell tycker jag! Dessutom får hundarna en present när dom anländer till hotellet

Dagen började tidigt på torsdagen. Valparna skulle dömas i en ring och de vuxna i en annan. Ringarna låg brevid varandra vilket var superbra och det va en rejält bred matta runt hela ringarna och en tvärs igenom vilket verkligen var superbra!! Det enda jag kan tycka var mindre bra med utställningen var att allt som hände i finalringen hördes väldigt väl i hela mässan så det var en väldigt hög ljudnivå.

Först ut i ringen var Korall, hon gick ju som sagt sin sista utställning i valpklass. Det var 8 st tikvalpar anmälda och lilla Korall sattes upp som 1:a med HP 

My Dog 2016 013

Springdust´s Belive In Me

"Korall"

Sedan var det dags för BIR/BIM och där slutade hon som BIM! Mattes lilla tjej är så duktig!

My Dog 2016 014

Sedan var det dags för Diezel i Championklass. Han har inte riktigt varit sig själv ett tag och det märktes i ringen. Han gjorde sitt bästa men tyckte inte det var lika roligt som han gjort innan. Han slutade som 4:a i klassen.

My Dog 2016 039

Springdust´s About-Rhythm

"Diezel"

Så var det dags för Alice i öppenklass. Hon skötte sig kanon och vann klassen med CK!! I bästa tik va hon inte sämre utan blev placerad som bästa tik och fick därmed CERT och CACIB och skulle nu möta den snygga hanen som även är hennes halvbror i BIR/BIM. Hon gjorde matte så stolt och slutade som BIM.

My Dog 2016 042

BIR/BIM

Trötta och mycket nöjda med dagens resultat åkte vi till hotellet och vilade en stund innan middag. Både tvåbenta och fyrbenta låg helt utslagna i sängarna och snarkade och som. Så efter lite mat och fix av hundarna tog vi natten och laddade inför en ny dag i utställningens tecken.

Fredagen började bra, vi hade mycket tid på oss att göra oss iordning och äta frukost. Men när vi skulle starta bilen blev morgonen väldigt mycket mindre bra! Bilen var död! och ingen av dom utställare som hade bilarna i samma garage hade tid att hjälpa oss så vi fick springa till macken brevid och hämta startkablar och sedan kom en väldigt snäll kille som jobbade på Scandic och hjälpte oss, lite hjälp av en annan kille fick vi i samma veva så tillslut startade bilen och vi kunde åka till mässan. Som tur var hade vi lämnat burarna vid ringen dagen innan och fått nummerlapparna stämplade så det var bara att gå in.

Först ut för dagen var Diezel som mest ville ligga i buren. Jag fick till och med muta han med godis i ringen för att han skulle röra sig ok!! Det händer aldrig annars. Ja ja han gjorde vad han kunde och fick exellent men blev oplacerad i klassen.

My Dog 2016 026

Springdust´s About-Rhythm

"Diezel" My Dog 2016 043

 

 Så var det dags för lilla korall som fyllde hela 9 månader denna dag att debutera i juniorklassen. Hon skötte sig fint och slutade med exellent och 4:a i klassen. En klart godkänd debut tycker jag!

My Dog 2016 041

Springdust´s Belive In Me

"Korall"

 Där efter var det dags för Alice att inta ringen. Hon var inte lika taggad denna dag men skötte sig fint och vann öppenklassen med CK även idag men blev oplacerad i bästa tik.

My Dog 2016 029

Springdust´s Awesome-Angel

"Alice"

My Dog 2016 037

I det stora hela är jag väldigt nöjd med starten på utställningsåret 2016!

Historik

«januari 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012