Nyheter

Årets sista inoff

2015-11-30 16:45

Jag nu har vi varit på årets sista inofficiella utställnig. Denna gång var det Arvika BHK adventsutställning i ridhuset i Arvika. Givetvis öppnade sig himlen när jag skulle gå dom 300 m från parkeringen med hundarna och ni kan ju bara tänka er hur lortigt och blött allting var när vi kommit in i ridhuset.. Ja ja som tur är så är det lika för alla!

Med Oss hade vi Zatir, Alice och Korall.

Först ur var Korall som fick HP och blev BIR och skulle därefter tävla i gruppen där hon slutade som BIG1. Då var det bara att vänta på BIS finalen där Korall slutade som BIS3.

arvika inoff 2015 056

Springdust´s Belive In Me

"Korall"

Nästa på tur var Zatir. Han hamnade som 3:a bästa hane med HP.

arvika inoff 2015 055

Springdust´s Absolute-Power

"Zatir"

Så var det dags för Alice som skötte sig fint och blev bästa tik med HP och sedan BIR och skulle även hon in och tävla i gruppen. Där skötte hon sig exemplariskt och blev BIG1 och skulle nu in i BISet. I BISet tyckte hon dev var nog och hon ville helst sitta i knät på matte  men en BIS3 placering blev det även här

12279128_1100605199970961_3315384319912482409_n

Springdust´s Awesome-Angel

"Alice"

Detta var sista Inoffen för dessa tjejer och nu kommer dom vila resten av året för att ge sig in i allvaret i början av 2016

 

Vi har även fått bild på fina Marvin från B-kullen under veckan det tackar vi för! Jätte kul att få bilder på alla Springdust´s hundar

 


En liten inoff

2015-11-17 21:25

I helgen var jag på inofficiell utställning på 4H gården i karlstad. Det var Boxerklubben som arrangerade den, domare för dagen var Maritha Östlund-Holmsten. Med mig hade jag Alice som behöver lära sig hålla alla tassar på backen  och lilla Korall som tränar inför framtiden

4Hs ridhus är väldigt litet och kallt, därav var ringarna väldigt små och domaren ville att vi skulle gå med hundarna i ringen.. Olydig som jag är så lyssnade inte jag på detta, mina hundar vill springa och det är precis vad vi gjorde också. Hur skulle dom annars kunna visa sig så bra som möjligt och sedan tycker jag att när man är på inoff och tränar så ska man ju få möjlighet att just träna på att bli samspelta.

Först ut var Korall. Hon va ensam valp och fick HP och blev då BIR. Domaren gillade henne skarpt och sa att hon var en otroligt fin valp! Sånna ord värmer mattehjärtat även på en inoff.

Alla BIR-vinnande valpar skulle in i BIS inalen så det var inga grupper för valparna så nu blev det en lång väntan för lilla Korall.

boxerklubbens inoff 2015 124

Springdust´s Belive In Me

HP BIR

Så var det dags för Alice, vi tränar ju på att lugna ner tempot och minnimera glädjeskutten. Hon gjorde några hopp men skötte sig väldigt bra och vann tikklassen med HP. Sedan skulle hon möta bästa hanen. Där vann hon också och blev då BIR. Även Alice fick väldigt mycket lovord av domaren  Då blev det några timmars väntan på BIG-finalen så vi passade på att mingla lite och ta en lite promenad i det fina vädret.

I BIG finalen hade mycket av skuttandet avtagit och hon skötte sig väldigt bra. Hon lyckades även här att springa in på en första plats och blev då BIG-1 och skulle även hon in i BISet i slutet av dagen.

boxerklubbens inoff 2015 107

Springdust´s Awesome-Angel

HP BIR BIG-1

Eter många timmars väntan så var det dags. Korall gick in i BIS valpklass 2, och jisses vilken BIS final! 31 valpar va inne i ringen samtidigt! Hon skötte sig fint trots så mycket väntan och slutade som BIS-2!!

Sen var det dags för Alice. Där var det ju inte så många utan en från varje grupp. Hon rörde sig så lugn och fint så bara skillnaden på attityden gjorde mig tårögd, hon kan ju om hon vill. Domaren gillade henne skarpt och dömde fram henne som BIS-1!!! Duktiga loppor jag har! är så stolt över dom!

boxerklubbens inoff 2015 180

Springdust´s Awesome-Angel

BIS-1

Nöjd och glad med massa fina vinster åkte jag hemmåt för att ladda om inför nästa utställning


SSRKs nationella utställning i Rättvik...

2015-11-09 14:10

.... ja det var där vi varit i helgen. Denna gång var det jag och Daniel som åkte med hundarna. Lite egentid och barnfritt . Vi åkte upp till Rättvik på lördagen för att övernatta och ställa hundrna på söndag. Vi bodde på ett B&B som heter Augustas b&b, egen stor stuga fick vi som var jätte mysig och låg högt upp på ett berg med utsikt över Rättvik och Siljan. Nu var det ju mörkt när vi var där men mycket vackert med alla ljus nedanför oss.

Med oss hade vi Diezel, Alice och Korall. Domare för dagen var ras speciallisten Helene Björkman Kennel Barecho, ca 55 st anmälda i rasen.

Först ut i ringen var lilla Korall som går i Valpklass 2 nu när hon är 7 månader gammal. Hon var världigt taggad men skötte sig bra och blev Bästa tik med HP. Då var det dags att möte bästa hanvalpen i BIR/BIM. Där skötte hon sig också jätte bra och slutade som BIR! Nu var det bara för henne att vänta på finalen i slutet av dagen.

Rättvik 2015 006

BIR Springdust´s Belive In Me

BIM Quality Design Just Do It Again

Sedan var det lite väntan innan Diezel skulle in i Championklass. Diezel vet ju vad som gäller så det är bara att hänga med, han går som tåget.. Han vann Championklassen med CK. I bästa hane ville han inte vara sämre så han drog till och vann den också! Så då blev det lite väntan innan han skulle in i BIR/BIM mot bästa tiken.

Rättvik 2015 054

1:a bhkl

Springdust´s About-Rhythm

"Diezel"

Nästa ut var Alice. Hon skulle in i en stor öppenklass, det var 11 tikar med i hennes klass och 32 tikar anmälda. Men hon skötte sig bra trots några glädjeskutt i ringen. Vad ska man göra hon kan bara inte låta bli att studdsa lite av glädje . Hon vann sin klass med CK och placerade sig sedan som 4:e bästa tik med recerv-cert! Sååå nära certet men ändå är jag jätte glad att hon placerade sig så bra med så många tikar anmälda!!

Rättvik 2015 051

4 btkl recerv-cert

Springdust´s Awesome-Angel

"Alice"

Så var det dags för Diezel i BIR/BIM. Det blev lite stressigt då jag var inne i bästa tik med Alice och BIR/BIM är ju direkt efter så det blev direkt ur buren och in i ringen för Diezel. Han gjorde det han skulle och slutade som BIM!

Rättvik 2015 055

BIM CH Springdust´s About-Rhythm

BIR CH Big Brazzel Hot Sansation

Så var det en väntan på ca 2 timmar innan Korall skulle in i BIS finalen. Under den tiden i ett ridhus så blir det ganska rått och kallt så vi fick pälsa på oss rejält. Hundarna höll sig varma tack vare burskydden och varma underlag så dom passade på att sove en stund.

Så var det dags för BIS finalerna. Korall skötte sig fint även nu, fortfarande lite väl taggad och travade nästan ifrån mig i ringen . Dagen avrundades med en BIS-3 placering för våran lilla Korall

Rättvik 2015 058

BIS-3 valpklass 2

Springdust´s Belive In Me

"Korall"

Jag är fantastiskt nöjd med alla tre hundarna och jätte glad att Daniel ville vara med och dela detta med mig trots att han kanske inte tycker detta är superkul

Historik

«november 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012