Nyheter

I helgen...

2015-04-27 11:24

.... åkte jag, Diezel och mamma och Zatir till Västerås på Nationell utställning. Jag måste säga att det var lyxigt med matta i HELA lokalen! Tyvärr var den lite halkig på vissa ställen så hundarna gled när man ställde upp dom, men problem är till för att lösas

Det var strålande sol i Västerås. Bra väder ger bra humör och det kändes riktigt bra när vi lastade ur bilen.

Först ut var Zatir som skötte sig exemplariskt och kom 2:a i öppenklass med CK  Ett stort lyft från förra helgen.

Västerås 2015 139 

Västerås 2015 140

Zatir

Sedan var det Diezels tur. Han går som vanligt som tåget och idag kändes det nästan som den gammla Diezel äntligen är tillbaka! Både han och jag har varit lite Off ett tag men nu börjar det kännas bra igen. Han tyckte det var roligt i ringen och tuffade på. Han vann Championklassen med CK,

Västerås 2015 102

Diezel

och blev sedan bästa hane och tillsist BIM.

Västerås 2015 127

Det var blåsigt men soligt när vi packade ihop för hemresa men vi tog ändå några biler i solen på guldklimparna.

Västerås 2015 141 

"Diezel" Springdust´s About-Rhythm

Västerås 2015 142

"Zatir" Springdust´s Absolute-Power


Namn på C-Kullen

2015-04-23 16:03

Nu har vi bestämt namn på C-Kullen. Denna gång blev valparnas "Kennelnamn/Arbetsnamn" inte taget från någon film utan denna gång fick dom DYRA namn

Killarna kommer kallas Celvin Klein, Armani och Hugo Boss. Tikarna kommer kallas Chanel och Gucci. Namnen som ska stå i stamtavlan är också bestämda!

Vad valparna heter hittar ni under C-Kullens sida

Förövrigt mår valpar och mamma Alice bra! Alice tar så väl hand om valparna och är så noga att ha dom samlade så ingen hamnar utanför. Tror minsan det blir bortslämda valpar det där


Nu är C-Kullen här!

2015-04-22 16:07

Alice har äntligen fått sina valpar!!

Hon började flåsa och bädda under måndagkvällen, under natten låg jag i soffan med Alice (och dom andra hundarna). Inte en blund fick jag natten till tisdag, Alice som är extremt mammig skulle bädda uppe på mig och ligga mellan mig och ryggstödet på soffan. Det resulterade i att jag är mer eller mindre blåslagen och fick sova med ena benet i golvet för att inte ramla ur soffan  men vad gör jag inte för mina hundar  behöver dom matte så ställer matte upp

Inga valpar kom under natten till Tisdag och inte heller under dagen, men framåt kvällen ville Alice att matte skulle sitta i valplådan hela tiden så då viste vi att något var pågång. Så min goa sambo tog nattningen av barnen och matning av resten av djuren och jag satt hos Alice för att ge henne trygghet. Kl 20.10 började hon krysta och första valpen kom kl 20.26. En söt lite tik på 388g.

Sen var det lite vila som gällde tyckte Alice så klockan han bli 22.50 innan nästa valp tittade ut. En liten hane på 400g. Nästa valp kom kl 23.10 som var en vacker lite tik på 428g.

Sedan var det lite vila igen. Det är ganska långdraget att sitta i en valplåda när det inte händer något.. Och eftersom denna valplåda står i köket så såg jag ju inte TVn heller utan fick roa mig med telefonen. Som tur var hade jag suport från flera  via sms och Messenger vilket jag uppskattar MASSOR när jag sitter här själv och gubben har somnat ifrån sedan flera timmar tillbaka.. Han skulle ju upp och jobba så jag hade inte mage att väcka han för att jag hade tråkigt

Kl 01.02 kom valp nr 4. En hane på 390g och en lite stund efter, kl 01.57 kom sista valpen som också var en liten hane på 424g.

När valpningen är klar finns så mycket som ska fixas med byte i valplådan, tvätt ska köras med lortiga handdukar, rastning av en mycket ovillig nybliven mamma samt bad av den ovilliga mamman så kl han bli 03.30 innan jag kunde lägga mig i soffan och sova.

Mamma och barn mår kanon och Alice är en riktig curling-mamma, hon är så noga med dom små.

C-kullen 010

Bilder på dom små liven ligger uppe på C-Kullens sida men namn kommer lite senare.


Upp och ner går det....

2015-04-19 15:29

Då har SSRKs utställning i ishallen i Forshaga gått av stapeln. Det va väll inga resultat att skryta med direkt men så kan det vara ibland. Vi åker ju på denna utställning varje år då vi bara har 5 min bilresa dit. Nära och bra.. 

Bäst för dagen var Diezel som blev 2:a i Championklassen med CK och sedan 3:a  bästa hane.

SSRK Ängevi -15 040

 

Zatir hade nog inte tid med utställning idag utan flamsade runt och fånade sig... men dom har väll dåliga dagar även hundarna antar jag.. Han fick väldigt fin kritik men pga att han va så flamsig fick han VG.

 SSRK Ängevi -15 002

Jojo gick ut i unghundsklass. Domaren dök på lite läskigt tyckte hon så hon blev lite feg igen. Pga att hon fegade fick hon VG. Men hon vann ändå klassen och domaren sa i ringen "Du har en jädra fin tik ska du veta"  Ja det va ju i alla fall kul att höra trots VGt..

SSRK Ängevi -15 118

 


Namn på B-kullen

2015-04-10 16:40

Nu har valparna fått namn. Vi ger ju alla våra valpar "arbetsnamn" eller "kennelnamn" som vi använder här på kenneln då vi tycket det är mer personligt att kalla dom efter namn än att bara säga "den" eller "valpen", dessutom gillar barnen och även många valpköpare att kunna sätta namn på varje valp

Våra barn har varit med och bestämt vad var och en ska heta. Eftersom våran yngsta dotter Tuva-Li älskar filmen "Hitta Nemo" så blev valparna döpta efter karaktärer i just den filmen, om nu valparna kommer leva upp till just den karaktär dom är döpta efter vet vi ju inte men lite gulligt kan jag tycka det är när barnen är så bestämda i vad dom tycker valparna ska heta.

Killarna kommer kallas Nemo och Marvin och tjejerna Doris, Darla och Korall. Vilken av valparna som heter vad hittar ni under aktuella valpkullar eller så klickar ni här "B-Kullen  Där hittar ni "dygnsbilder" på varje valp och även se vad dom kommer heta i stamtavlan.

Nu ska jag sätta mig med tekoppen och bara njuta av gosakerna i valplådan

B-kullen 035

 


Valpdags

2015-04-09 11:11

Äntligen har Daffys valpar kommit! Hon var ju jätte tjock så vi var oroliga för att det skulle vara jättemånga men det var faktiskt bara 5 friska, tjocka valpar. För tjocka det var dom..

B-kullen 011

Vi tar det från början

Natten mellan Tisdag och Onsdag satte värkarbetet igång! Daffy var orolig, bäddade, flåsade och bytte ställning mycket. Vi förberedde oss på att valparna snart skulle komma.. Jag var vaken hela natten med Daffy men inga valpar kom. Hon fortsatte på samma sätt hela onsdagen men det var inte förrän kl 20,43 på onsdag kväll som krystarbetet började. Hon hade jobbigt med första valpen, och det var inte så konstigt tycker jag när valpen väl kom ut. En liten brun/vit livskraftig tik på 428g var det. Sedan var det väntan igen, inte förrän 23,10 komnnästa valp. En brun/vit tik även detta, hon vägde 410g.

Kl 00,06 kom tredje valpen, en "liten" brun/vit kille som vägde 472g och 01,38 kom fjärde valen. En brun/vit hane även detta, han vägde 422g.

Nu sänkte sig lugnet i valplådan, Daffy passade på att ta igen sig och det samma gjorde jag. Det var kvar en valp i magen det kände vi för den rörde på sig men har Daffy inte krystvärkar så är det ju ingen ide att sitta och titta på henne så vi sov en liten stund, vid det här laget hade jag varit vaken över ett dygn och var lite slten. Inte är det ju jätte bekvämt att sitta i valplådan heller så det var skönt att sträcka ut sig i soffan en timme. Sedan var det dags igen. Kl 05,30 kom en liten brun/vit tik. Hon var betydligt mindre än sina syskon men ack så aktiv och envis. 352g vägde hon så liten va hon ju inte men hon var ju mindre än sina syskon.

Nu var det dags att tvätta av Daffy och försöka locka ut henne på kisspaus. Hon vill ju inte gärna lämna valparna. Det skulle bytas rent i valplådan och lortiga handukar och underlag skulle i tvätten.

När väl allt detta var gjort så var klockan närmare 07,30 och familjen började vakna till. Så det där med att sova det får jag göra i kväll för nu ska barnen roas medans Daniel är på jobbet..

Daffy och valparna ligge skönt och myser i valplådan medans jag och mina döttrar sitter och bestämer "arbetsnamn" på valparna. Vi får väll se vad vi kommer fram till..

B-kullen 030

B-kullen 031

Mys med barnen

B-kullen 036

  valphög

Historik

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012