Nyheter

Gustavsberg

2014-08-31 21:40

Idag har vi tagit oss en tur i Sverige igen! Denna gång gick färden mot SSRKs utställning i Gustavsberg.. Det kändes lite konstigt då jag lämnade Diezel hemma och åkte med Alice, Jojo och Zatir,Diezel är ju alltid med annars så tomt kändes det. Ja Jojo skulle ju inte ställas utan var bara med och tränade för att övervinna sin senskräck.. Och hon skötte sig JÄTTE bra på utställningsplattsen. Svansen vifftade och hon tycket det var riktigt kul.. Fast givetvis ville hon inte riktigt vara med när hon skulle fotas.. Ja ja en bild på yrvädret kan jag ju bjuda på i alla fall.

Gustavsberg 20014 032

Jojo ( Big Brazzel Xtra Elegant)

Det var väldigt blött och klaffsigt på planen vi va på.. ett hörn i ringen va som en liten pol med gräs i och där var det väldigt halkigt. Jag gillar inte att springa i blött gräs utan spänner mig vilket idag resulterade i att jag knäckte till ryggen i en av svängarna.. Så jag kände mig inte speciellt smidig när jag spran som en stel pinne och knappt orkade böja mig pga smärtan i ryggen.

Först ut av våra hundar i ringen va Zatir. Han va som ett yrväder, sprang som en galning och var hur speedad som helst.. Men det räckte ändå till en 2:a platts med CK i Unghundsklassen, det enda domaren klankade ner på va att han var lite för tjock. Så nu blir det bantning för lilla killen.

Gustavsberg 20014 002

Zatir ( Springdust´s Absolute-Power)

Så var det dags för Alice. Hon är ju också ett riktigt energiknippe men jag lyckades tygla mycket av hennes energi så det blev inte så många explotions-hopp. Hon slutade som ":a med CK i unghundsklassen även där va det lite högt hull som ställde till det men det vet jag ju, hon går ju på bantning min lilla prinsessa..

Gustavsberg 20014 017

Alice ( Springdust´s Awesome-Angel)

Så nu kör jag rehabilitering av min rygg och tar nya tag med nästa gång!


Norrköping och Oslo samma helg!

2014-08-19 14:20

Helgen 16-17 Augusti har varit lika fantastisk som förra hundhelgen!

Helgen började med att jag åkte till Norrköping med Diezel den 16 Augusti. Jag åkte helt själv denna gång med min guldgosse men hade mycket trevligt sällskap av kennel Big Brazzel i deras tält.

Diezel fortsätter att göra matte stolt! Han vann unghundsklassen, placerade sig som bästa hane och fick ytterligare ett CERT och ett CACIB  Och som grädde på moset travar han hem BIR också  Jag blir så lycklig över min älskade nalle som har fått tillbaka gnistan efter en tid då han tyckte det var trist i ringen. Nu går han som tåget igen!

Dsc_0010

 BIR/BIM

10471390_838043949560422_7074142464334334636_n

Springdust´s About-Rhythm

BIR, CERT, CACIB

 

På söndagen den 17 Augusti åkte Jag och mamma till Oslo med Alice och Diezel.

Jag trodde jag skulle bli tokig när jag gång på gång åkte fel i Oslo! Hur svårt kan det vara att sätta skyltarna så folk inte missar avfarter! Men tillslut hittade vi rätt och dessutom i tid.. Tyvärr var det inget vidare organiserat på utställningsplatsen då ringarna va smala och avlånga, det fanns inga tältplattser att prata om utan man skulle få sätta upp tältet långt från ringen.. Vi valde att strunta i tältet och sitta vid ringen. Men det fick vi ångra när regnet började falla lagom till bästa hane och när himlen sedan öppnade sig lagom till tik klasserna.

 Norrköping och Oslo 2014 009

Medans Alice ligger torrt i buren fick Diezel ta skydd från regnet i mattes tröja

Först ut i ringen var Diezel, ja det var några valpar och någon junior innan han men han gick tidigt i alla fall. Han var inte riktigt på hugget men vann sin klass med CK. Väl i bästa hane travar han in på 3:e plats bakom två champions, detta medför ju att min guldgosse fick norskt CERT!! Jag är så glad och är så stolt över min mysnalle

Norrköping och Oslo 2014 022 

Diezel med norska certet

Norrköping och Oslo 2014 027

Sen gick allt väldigt fort och helt plötsligt var det dags för Alice att entra ringen.. Jag han inte ha henne utanför buren speciellt länge vilket hon är i stort behov av för att kunna fokusera och inte flamsa runt.. Ja ja flamsig va hon men emellan flamsandet sprang hon bättre än någonsin! Hon slutade som 3:a i klassen med CK och fantastiskt fin kritik!

Norrköping och Oslo 2014 031

Norrköping och Oslo 2014 034

Jag är mycket nöjd med mina hundar, Diezel har gjort superbra ifrån sig och Alice gör stora framsteg och är inte riktigt lika tossig som hon har varit i ringen.. Mer träning så flyger även hon fram i ringen utan småskutt och flams.


En helt fantastisk helg i Jönköping!

2014-08-05 13:17

I helgen åkte jag och min mamma på 3-dagars internationell utställning i Jönköping. Egentligen skulle jag inte ställa där då jag anmält till så många andra utställningar under sommaren men som tur var så hade min mamma anmält Zatir och fixade så även Diezel blev anmäld alla tre dagarna för vilken helg det blev!!

Kl 04.00 på fredag morgon packade vi in Diezel och Zatir i bilen och började resan mot Jönköping och Elmia Internationella utställning. Denna utställning är lite speciell då man kan vinna CACIB alla tre dagarna! Väl framme fick vi fullt sjå med att få in grejerna och hitta tältplats. Första dagen var vi i en ring i ena änden av det stora fältet och de andra dagarna skulle vi vara precis i motsatt ände så vi satte upp tältet provisoriskt bakom flera tält eftersom vi ändå skulle flytta det senare.

Vi fick även trevliga inneboende i vårt tält på fredagen då Kennel Big Brazzel kom och ställde ut flera av sina unga tikar! Jätte trevligt hade vi. Dessutom skulle Andrea ställa Diezel åt mig första dagen så jag fick se han från sidan.. Man ser ju aldrig sina hundar från sidan mer än på kort när man ställer själv så det var väldigt kul att hon va lite sugen på att ställa han denna dag.. Så jag fick snällt hålla mig lite dold bakom ett tällt under bedömningen.

Domare på fredagen var Ann Carlström, det var 29 anmälda i rasen.

Både Diezel och Zatir går ju i Unghundsklass så Jag kunde tyvärr inte hjälpa min mamma som har skadat ena låret att ställa Zatir.. Zatir var väldigt igång och flamsig så tyvärr blev det ett Good för han denna dag pga att han var stressad. inte kul alls men vi fick svälja det och blicka frammåt för honom.

Diezel däremot gick som en klocka med Andrea! Så himla fin han är min kille!! Stog med gåshud och tåren i ögonvrån av stolthet när han flög fram i ringen.

Elmia 3 dagar 2014 006

Diezel och Andrea i Unghund

Han vann unghund med CK. Vann sedan även bästa hane med CACIB och CERT! Sedan skulle han in i BIR/BIM emot Brazzels vackra tik så då fick jag ställa han själv.. Tydligen var tiken väldig fin tyckte Diezel så han va lite het på gröten och blev BIM!

Elmia 3 dagar 2014 032

BIM Springdust´s About-Rhythm  BIR Big Brazzel Every Time We Touch

domare: Ann Carlström

Jag är så fantastiskt glad och tacksam att Andrea ställde han och att jag fick se han från sidan. Tack så mycket för hjälpen Andrea och kennel Big Brazzel!

Elmia 3 dagar 2014 051

Andrea och Diezel

BIM CERT och CACIB

Fråmåt em/kvällen åkte vi in till Jönköping och letade rätt på ett system så vi kunde fira dagen resultat! Så väl inkeckade på hotell Ibis så slappade vi ordentligt och firade med lite bubbel och en godispåse.

10458705_828275787203905_8103232156714160267_n

Väldigt nöjd med dagen!

10482806_828880587143425_8481111488528933868_n

  Även killarna slappade efter en het dag på Elmia!

Dag 2 på Elmia Internationella utställning. Domare: Jörgensen Leif Lehmann, Danmark. 33 st anmälda i rasen.

Idag skulle jag ställa Diezel själv. Jag kände att Andrea satte ribban högt dagen innan så jag hade lite prestations ångest. Jag skulle även hjälpa mamma att ställa Zatir i det individuella då hennes skada i låret inte vill ge sig.

Först ut av våra var Diezel mamma fick stå beredd vid sidan med Zatir så jag bara kunde byta då Diezel var klar.. Det gick fint och domaren var väldigt förstående varför jag visade båda. Diezel vann klassen med CK och Zatir blev 2:a med CK! Ett riktigt lyft för Zatir från dagen innan.

Då det var dags för bästa hane så fick mamma visa Zatir själv eftersom jag var tvungen visa Diezel. Zatir blev oplacerad och Diezel blev 3:a bästa hane men CERT! Så nöjd med min kille!!

Lite kort tog vi innan vi åkte tillbaka till hotellet.

Elmia 3 dagar 2014 060

Zatir och Gunn-Britt

Exellent med CK

Elmia 3 dagar 2014 057

Jag och Diezel

3:a bästa hane med CERT

Dag 3 Elmia Internationella utställning. Domare: Gerda Halff-Van Boven. 25 st anmälda i rasen.

Efter att ha packat in allt i bilen vid hotellet och checkat ut så begav vi oss till utställningen.. Även idag skulle jag hjälpa mamma att ställa Zatir i det individuella.

Innan klassen skulle börja såg vi hur det mörknade på boröver.. Och molnen rörde sig väldigt fort mot utställningsplattsen!

10590476_830587550306062_939351789838717289_n

Precis när unghundsklassen för hanar hade dragit igång och den individuella bedömningen skulle börja så small det till och det började regna rejält. Men vi hade tur för precis innan åskan nådde oss så delade ovädret på sig och gick på varsin sida av oss så det blev bara en regnskur. Och när det var Diezels tur i ringen slutade det regna.

Vi gjorde som igår, att jag visade Diezel och sedan bytte till Zatir.

Idag var Zatir lite nojig och ville inte riktig röra sig som han kan men han fick ett exellen i alla fall. Diezel vann även idag klassen med CK och skulle sedan in i bästa hane.

I bästa hane placerade han sig som 1:a!!! Helt otroligt! han blev BÄSTA HANE med CERT och CACIB även idag!! Jag blev så lycklig och tårarna trängde fram i ren lycka!

Sedan var det dags för BIR/BIM.. Där slår Diezel till och blir BIR!! Vilken otrolig känsla!

Elmia 3 dagar 2014 079

BIR/BIM

10561525_829263613771789_4607376088563823720_n

Många rosetter fick han denna helg.

Det blev lång väntan inna gruppfinalerna så vi packade ut grejer i bilen och passade på att söka upp lite svalka i Cafet i ena mässhallen. Där satt vi och försökte smällta allt som hänt under dessa tre dagarna! Eller ja, jag försökte smällta det Diezel passade på att slappa! Nått han är fantastiskt bra på.

10552500_829313220433495_5462238651525035317_n

Typisk Diezel stil

Så var det äntligen dags för gruppfinal. Vi hade en liten hejarklack kvar på patts som peppade mig och höll igång när vi var i ringen! det tackar jag mycket för

Diezel gjorde inte mig besviken nu heller utan slår till och blir BIG-1!! Och vilka lovord jag fick från både BIG domaren och rasdomaren som båda två ville vara med på BIG bilden! Helt skakis vart jag efter detta!

Elmia 3 dagar 2014 089

BIG domare: Jens Martin Hansen     

Ras domare: Gerda Halff-Van Boven

10518966_830519286979555_7108056677893773570_n Elmia 3 dagar 2014 094

I BISet sedan blev han utplockad sist så han var väldigt nära en placering men en jätte rosett fick han ändå.

10553589_829535637077920_7385561607436458525_n

BIS 5 står det på den

Resan hem gick riktigt lätt!! Så extremt nöjd med helgen kan jag säga!

Tack så hemskt mycket till alla som peppat både på platts och via telefon!

 

Historik

«augusti 2014»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Så längesedan jag uppdaterade nu!!
Valparna utvecklas
K-kullen
Träning istället för tävling
Valpar på gång
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning

Arkiv
2023
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012