Nyheter

SSRK Kumla

2018-01-23 14:41

I helgen har vi varit på SSRKs utställning i Kumla ridhus. Kallt så det förslog men det var ju ändå inte så kallt som vi blivit lovade om man skulle tro på väderrapporten. Tror det var lovat runt 12-15 minus grader men det var ju bara -3. Men i ridhus blir det lätt kallt om man blir stillastående så ordentligt med kläder både till mig och hundarna var nedpackat.

Jag hade bara med mig tre hundar denna gång, två valpar och Korall. Jag är så glad att Fergus fodervärd Karin vill köra runt den fina lilla valpen så jag får ställa ut honom så mycket som jag önskar

Springern hade delats i två ringar då det var många anmälda så valparna gick sist i ringen brevid. Som tur var så dömde som den ringen lite långsammare och väntade in så springerringen var klart innan valparna drog igång. Det var 18 valpar anmälda i båda klasserna uppdelat på 7 st i valpklass 1 och 11 st i valpklass 2. Fergus och Flisan är ju snart 8 månader så dom går i valpklass 2.

Först ut var Fergus i hanklassen som det var 5 st anmälda i. Han var så duktig och skötte sig så fint fast Fodervärd/matte och husse stod och tittade brevid ringen. Han tycker det är jätteroligt i ringen och gör precis vad som helst för en köttbulle! 1a bästa hane med HP blev han!! Duktig kille!

Därefter var det dags för syster Flisan i tikklassen. 6 anmälda var det i klassen men en struken så 5 st även där. Hon rockar loss som den självsäkra lilla tjej hon är och kunde ju inte vara sämre än brorsan så 1a bästa tik med HP även här.

Nu blev det ju lika spännande som på My Dog i göteborg. Syskonen skulle mötas i bästa valp. Eftersom det inte går att klona sig så var Andrea (Big Brazzels kennel) Snabb att ryka in och ta Fergus. Vilket jag är superglad och tacksam över att det finns så hjälpsamma vänner runt ringen. Fergus har ju aldrig träffat Andrea men travade glatt med henne och skötte sig super! Denna gång var det Brorsan som vann och blev BIR och Syrran blev BIM!! Så glad över dom bägge som är så possitiva i ringen och till alla människor runtom  Tack så mycket för hjälpen Andrea

 kumla bir och bim

BIR "Fergus" Springdust´s Famous Moon Of Baroda

BIM "Flisan" Springdust´s Fancy Hope Diamond

I springer ringen hade jag ju bara Korall att ställa i öppenklass. Hon har fått tillbaka pälsen (det mesta) efter valparna och den är så jätte fin nu!! Hon var lite het på gröten till en början men lugnade sig och travade på fint. Hon vann klassen med CK och slutade sedan som 4 bästa tik så vi får fortsätta jaga det sista Certet

När alla ringar var klara var det dags för BIS finalerna. Jag är jätte taksam att dom satte igång finalerna direkt så vi slapp vänta i kalla ridhuset! Fergus gjorde mig absolut inte besviken och avlutade dagen som BIS valp!! Så roligt för både mig och Karin som han bor hos!

Kumla 7.5 mån BIS...

BEST IN SHOW valp

Springdust´s Famous Moon Of Baroda

Tack så mycket till alla runt ringen som skickade bilder som ni tagit på mig och Fergus och till all hjäp och framförallt till trevligt sällskap! Stort extra tack till Karin och Tomas som kom med Fergus och höll ut i det kalla ridhuset ända till finalen!!

Historik

«januari 2018»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Längesedan jag skrev här nu...
Debut i vänstervarv för valparna
SSRK Forshaga
Utställning och valpar
Mjölby, Köping, Herning
En helg med inoff
Inoff Forshaga BHK
SKK Öland
SKK Backamo
Bornholm internationell dubbelutställning 2018

Arkiv
2019
2018
 •    November
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012