Nyheter

Degerfors BHK

2018-02-24 22:13

Det är så roligt att få följa med och hejja på valpköpare när dom är ute och tävlar! Idag har jag varit på en inofficiell utställning som Degerfors brukshundklubb arrangerade i ett svinkallt ridhus i Karlskoga. Jag passade på att ställa Flisan också. Det var hennes sista valputställning och kommer nu få börja tampas med dom stora tjejerna i juniorklassen.. Flisan blev 1a bästa tikvalp HP och BIM.

DSC_0005 (3)

På plats var även Solo med mattar och husse och Zatir med matte. Just idag skulle jag bara stötta och hejja på dom vilket är superkul!! Och så duktiga dom var!

"Zatir" SEVCH Springdust´s Absolute-Power ställdes snyggt av matte Gunn-Britt och dom skötte detta superbra. 1a öppenklass HP 1a bästa hane BIR

DSC_0031

Solo och matte Ann-Louise ville inte vara sämre och utan skötte detta superfint! 1a juniorklass HP 1a bästa tik BIM-Junior och slutligen BIM!! Superbra!!

DSC_0053

Och till sist ställdes Solo i juniorhandling av sin superduktiga lillmatte. Det var första gången i utställningsringen för lillmatte som gjorde en jätte fin debut. Dom slutade som 2a!!

DSC_0126

DSC_0158

DSC_0175

Även jag passade på att känna lite på Solo

Stort grattis till er alla!! Superbra jobbat!!


SSRK Mjölby

2018-02-03 22:30

Snöigt och kallt var vädret i Mjölby denna tidiga lördagsmorgon. Vägen dit hade varit minst sagt spännande då det snöat mycket och blåste rejält. Det hade blåst upp drivor på motorvägarna och på flera ställen låg det bilar och lastbilar i dikena. Men fram kom vi och till en igensnöad utställningsplats där personalen slet som djur för att få undan snön och göra det så lättåtkomligt som möjligt.

Efter mycket slit i den kalla blåsten och snöyran lyckades vi komma in med alla grejer i ett minst sagt kallt ridhus. Hundarna var påpälsade och låg på liggunderlag och dubbla fällar i sina burar med rejält med filtar och burskydd som höll kylan och blåsten borta för det blåser endel i det ridhuset. De som jobbade på plats var mycket trevliga och hjälpsamma och jag tyckte synd om dom att vädret var som det var..

Bedömningen började lite senare än tänkt då många hade problem att ta sig till mjölby i det hemska vädret. Men tillslut kom det igång och först ut för oss var Flisan i valpklass 2. Alla våra vovvar var extremt taggade så jag fick jobba lite för att få henne att hålla tassarna på backen innan vi gick in i ringen och att stå stilla det var ju hopplöst men vi kämpade på och gjorde en rolig grej av det vilket lönade sig. Flisan blev bästa tikvalp med HP och BIR valp. Hon skötte sig mycket bättre i ringen i BISet i slutet av dagen och blev BIS2 av 5 valpar.

20180203_212015

20180203_170724

"Flisan"

Springdust´s Fancy Hope Diamond

Därefter var det dags för Zatir i Öppenklass hanar. Idag fick jag lite avlastning i springandet så Andrea (kennel Big Brazzel) tog honom i klassen. Han skötte sig jättebra och hanmade som 3a i klassen med exellent. Tack så mycket för hjälpen

FB_IMG_1517688763494

"Zatir"

SEVCH Springdust´s Absolute Power

Därefter var det dags för tjejerna Cocos, Korall och Alice. Cocos laddad upp till tänderna skötte sig fint i ringen och slutade som 2a i juniorklassen med CK slagen av sin fina syster.

20180203_212053

"Cocos"

Big Brazzel Midsummer Crush

Så var det Korall i öppenklassen. Det var spänning i ringen men tillslut vann hon klassen med CK och blev sedan 2a bästa tik men CERT och därmed en nykrönt Svensk Utställnings CHAMPION så numera heter hon  SEU(u)CH Springdust´s Belive In Me

20180203_170553

"Korall"

SEU(u)CH Springdust´s Belive In Me

Och så var det dags för Alice i Championklass. Hon hade suttit och tittat på matte hela dagen och var så laddad att hon inte visste vilken tass hon skulle stå på så det var bara att hålla i sig och springa med. Hon hamnade som 3a med CK. det fick bli en gammal bild på Alice eftersom hon inte kunde stå stilla idag.

bf017795-0aab-419a-98da-d76e484fb1592

"Alice"

SEU(u)CH DKCH(U) SEVCH Springdust´s Awesome Angel

Stort tack till alla som hjälpt mig runt ringen idag och i bästa tik. Trots kylan så höll vi alla humöret uppe

 

 


SSRK Kumla

2018-01-23 14:41

I helgen har vi varit på SSRKs utställning i Kumla ridhus. Kallt så det förslog men det var ju ändå inte så kallt som vi blivit lovade om man skulle tro på väderrapporten. Tror det var lovat runt 12-15 minus grader men det var ju bara -3. Men i ridhus blir det lätt kallt om man blir stillastående så ordentligt med kläder både till mig och hundarna var nedpackat.

Jag hade bara med mig tre hundar denna gång, två valpar och Korall. Jag är så glad att Fergus fodervärd Karin vill köra runt den fina lilla valpen så jag får ställa ut honom så mycket som jag önskar

Springern hade delats i två ringar då det var många anmälda så valparna gick sist i ringen brevid. Som tur var så dömde som den ringen lite långsammare och väntade in så springerringen var klart innan valparna drog igång. Det var 18 valpar anmälda i båda klasserna uppdelat på 7 st i valpklass 1 och 11 st i valpklass 2. Fergus och Flisan är ju snart 8 månader så dom går i valpklass 2.

Först ut var Fergus i hanklassen som det var 5 st anmälda i. Han var så duktig och skötte sig så fint fast Fodervärd/matte och husse stod och tittade brevid ringen. Han tycker det är jätteroligt i ringen och gör precis vad som helst för en köttbulle! 1a bästa hane med HP blev han!! Duktig kille!

Därefter var det dags för syster Flisan i tikklassen. 6 anmälda var det i klassen men en struken så 5 st även där. Hon rockar loss som den självsäkra lilla tjej hon är och kunde ju inte vara sämre än brorsan så 1a bästa tik med HP även här.

Nu blev det ju lika spännande som på My Dog i göteborg. Syskonen skulle mötas i bästa valp. Eftersom det inte går att klona sig så var Andrea (Big Brazzels kennel) Snabb att ryka in och ta Fergus. Vilket jag är superglad och tacksam över att det finns så hjälpsamma vänner runt ringen. Fergus har ju aldrig träffat Andrea men travade glatt med henne och skötte sig super! Denna gång var det Brorsan som vann och blev BIR och Syrran blev BIM!! Så glad över dom bägge som är så possitiva i ringen och till alla människor runtom  Tack så mycket för hjälpen Andrea

 kumla bir och bim

BIR "Fergus" Springdust´s Famous Moon Of Baroda

BIM "Flisan" Springdust´s Fancy Hope Diamond

I springer ringen hade jag ju bara Korall att ställa i öppenklass. Hon har fått tillbaka pälsen (det mesta) efter valparna och den är så jätte fin nu!! Hon var lite het på gröten till en början men lugnade sig och travade på fint. Hon vann klassen med CK och slutade sedan som 4 bästa tik så vi får fortsätta jaga det sista Certet

När alla ringar var klara var det dags för BIS finalerna. Jag är jätte taksam att dom satte igång finalerna direkt så vi slapp vänta i kalla ridhuset! Fergus gjorde mig absolut inte besviken och avlutade dagen som BIS valp!! Så roligt för både mig och Karin som han bor hos!

Kumla 7.5 mån BIS...

BEST IN SHOW valp

Springdust´s Famous Moon Of Baroda

Tack så mycket till alla runt ringen som skickade bilder som ni tagit på mig och Fergus och till all hjäp och framförallt till trevligt sällskap! Stort extra tack till Karin och Tomas som kom med Fergus och höll ut i det kalla ridhuset ända till finalen!!


My Dog 2018

2018-01-06 14:11

Så var det nya året infirat och det var dags för 2018 års första utställning. Det är något speciellt med My Dog tycker jag och vi brukar ju finnas på plats båda dagarna varje år. I år var det eg inga domare för oss men vem vill rucka på traditioner 😉 vi anmälde några vovvar och drog iväg.

Vi åkte upp dagen innan för att slippa stressa på morgonen och så skulle vi ju hämta upp lilla Fergus i Örebro på vägen.

Med oss hade vi Flisan (Springdust's Fancy Hope Diamond), Fergus (Springdust's Famous Moon Of Baroda), Cocos (Big Brazzel Midsummer Crush), Zatir (Springdust's Absolut Power) och Rudo (Hayawani Rudo Salima) Solo (Springdust's Easy Choise) kom också dit med matte och husse vilket var jätteroligt!

My Dog dag 1 4 januari

Flisan och Fergus ställdes först eftersom dom bara är 7 månader och går i valpklass. Först ut av dom var Fergus. Detta var ju första gången han sov borta från fodermatte Karin så natten hade varit lite jobbig. Lite svårt att komma till ro men han skötte sig jätte bra. Stod fint och rörde sig lätt och ledigt med en glad svans. Han slutade som 3a bästa hanvalp för dagen.

DSC_0014

Fergus

Springdust´s Famous Moon Of Baroda

Så var det Flisans tur. Även hon gjorde debut på hotellrummet och hade sovit lite dåligt eftersom hon tyckte de skällande hundarna runt om var lite jobbiga. Hon bökade lite i ställande men fick till det tillslut och hon rör sig jättebra. Hon slutade som 1a bästa tikvalp med HP och sedan som BIM!

DSC_0019

Flisan

Springdust´s Fancy Hope Diamond

Sedan var det dags för Zatir i öppenklass. Han blev 3a i klassen med exl.

DSC_0023

Zatir

SEVCH Springdust´s Absolute Power

Lilla Cocos skötte sig jätte fint och blev 2a i juniorklass med CK 

DSC_0037

Cocos

Big Brazzel Midsummer Crush

Jag ställde även Solo i juniorklass och hon skötte sig fint. Hon fick VG och blev oplacerad.

DSC_0040

Rudo som blev ställd av sin uppfödare eftersom raserna krockade och ringarna var i varsin ände av byggnaden och dessutom på olika plan. Rudo var lite skeptisk till en början att matte inte var med men slappnade sedan av och skötte sig fint. 4 i juniorklass med VG blev det för dagen.

received_10155328181693262

Rudo

Hayawani Rudo Salima

 

My Dog dag 2

Efter en mycket lugnare natt där alla vovvar sovit gott packade vi bilen och checkade ut från hotellet och åkte till utställningen.

Väldigt skönt när man redan har alla burar mm på plats och slipper dra på allt. 

Även idag krockade raserna för mig så Rudo blev lämnad i uppfödaren händer även idag. Men idag va han ju mer trygg i situationen så det gick bättre. Han slutade som 3a i juniorklass med exl. Tack så jätte mycket för hjälpen båda dagarna Helene!

received_10155332858608262

received_10155332900638262

Rudo

Hayawani Rudo Salima

Samtidigt i springer ringen 

Fergus var först ut i valpklass och blev idag 1a med HP!

20180105_231803

Fergus

Springdust´s Famous Moon Of Baroda

Flisan ville inte vara sämre än brorsan så även hon blev 1a med HP. Nu skulle dom ju möta varandra i BIR/BIM så farmor Lisa som äger deras pappa ställde lilla Fergus. Just denna dag så var det girlpower som vann. Flisan blev BIR och Fergus BIM. Jätte stolt över dom som skötte sig så bra i denna ovana miljö i två hela dagar. Stort tack till Lisa för hjälpen med Fergus också ❤

20180105_164318

BIR Springdust´s Fancy Hope Diamond

BIM Springdust´s Famous Moon Of Baroda

 

Sedan var det Zatir i öppenklass. Idag var det inte alls hans dag..  VG blev det.

Cocos kändes fin i juniorklassen men föll inte domaren i smaken så 3a med exl blev det.

Solo som ställdes väldigt fint av sin matte slutade som 4a i klassen med VG. Väldigt bra jobbat tycker jag då det var första gången matte ställde. Varför inte göra debut på My Dog liksom 😀 BRA JOBBAT tjejer!

Så var det dags för Flisan att gå in i stora ringen. Oj va läskigt hon tyckte det var med hög musik och speakern. Men hon skötte sig så bra lilla ❤ Av 32 deltagande valpar av olika raser mellan 6 och 9 månaders ålder då slutade hon som BEST IN SHOW 3!!! Så himla duktig trots en lång resa med hotell och denna ljudliga och röriga miljö. Supernöjd över henne och att hon orkade hela vägen ut! ❤

20180106_13421420180106_134214

Läskigt med allt folk runtomkring

20180105_163623

 

 


SSRK Rättvik

2017-11-13 15:43

Tidigt söndag morgon åkte vi mot Rättvik och SSRK Dalarnas nationella utställning i Rättviks körhall. Rättviks körhall är ett jätte stort och ljust ridhus som är väldigt trevligt tycker jag och det blir inte lika kallt som i andra ridhus. Men som med alla ridhus så blir man ju extremt skitig.

Lite konstigt var det att det efter vägen dit var snorhalt och snö (om än inte så mycket snö men mer än hemma) Väldigt vackert är det i alla fall när träden är vita av snö och frost!

Väl framme var det bara att pcka ur bilen och hitta sin plats runt ringen. Det är ju väldigt bra med plats och stora ringar i detta ridhus så plats hittar man alltid och gott om plats att röra på hundarna finns också därinne.. Med oss för dagen hade vi Flisan, Zatir, Diezel, Cocos och Korall.

Domare för dagen var Annelie Karlsson kennel Linmoor för de vuxna och Monica Andersson för valparna. Det var 37 vuxna och 11 valpar anmälda.

Först ut var Flisan i valpklass 1. Hon var mycket tuffare denna gången och showade loss i ringen. Hon vann klassen med CK blev även BIR och slutade sedna som BIS2 valp! Hon skötte sig så fint i stora ringen när hon var inne i BISet men fick se sig slagen av en väldigt fin Golden.

DSC_0024

Flisan kan allt hålla sig på marken när hon vill

DSC_0127

 "Flisan"

Springdust´s Fancy Hope Diamond

Sedan var det dags för Zatir i öppenklassen. Han skötte sig jätte bra när han gick enskilda bedömningen och när han vill så rör han sig så fint men blir så ivrig när det är fler i ringen så han slarvar fram då.. En 3:e plats med CK blev det i alla fall. Vi jagar vidare på det där Certet.

DSC_0096

 "Zatir"

SEVCH Springdust´s Absolute Power

Sedan var det dags för Diezel i championklass. Han visar sig alltid så himla bra och är alltid så rolig att visa. Han vann klassen med CK, blev sedan BIR och slutade sedan som BIS2 slagen av en fin amris.

DSC_0131

 "Diezel"

C.I.E NORDUCH SEU(u)CH NOUCH DKCH(U) SEVCH

Springdust´s About Rhythm

Så var det dags för Cocos i juniorklassen. Det är hennes andra gång i juniorklass och hon blev även denna gång 1:a i klassen med CK. Så himla taggad och glad i ringen lilla Cocco-Locco..

DSC_0106

"Cocos"

Big Brazzel Midsummer Crush

Korall har ju varit mammaledig och detta var första utställningen efter valparna som föddes för 5 månader sedan. Det fattas ju ett Cert för henne för att bli champion så visst hoppades man på det men det blev inte riktigt som jag tänkte.. Korall var lite övertaggad så hon hade lite bråttom men skötte sig väldigt bra och är väldigt fin i pälsen och kroppen efter valparna. Hon slutade som 2:a i öppenklassen med CK.

DSC_0112

"Korall"

Springdust´s Belive In Me

Jag är väldigt nöjd med vovvarna och hade en jättre trevlig dag med alla runt ringen..


Historik

«februari 2018»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728

Senaste inlägg
Degerfors BHK
SSRK Mjölby
SSRK Kumla
My Dog 2018
SSRK Rättvik
SSRK Mjölby
Inoff helg med dom små..
Bornholm
SSRK Club Show 2017
Rhodesian Ridgback Specialen 2017

Arkiv
2018
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012